MitsuStyle

MitsuStyle (http://www.mitsustyle.com/forums/index.php)
-   Project Talk (http://www.mitsustyle.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Mark's Talon (http://www.mitsustyle.com/forums/showthread.php?t=35230)

mark4g63t 08-23-2017 07:46 PM

Re: Mark's Talon
 
2 Attachment(s)
Finally got my block back! Started to assemble it and was about to time it tonight when the machine shop called and said he couldn't remember if he spun the balance shaft bearings or not to block the oil passage, since mine are deleted.. well I went and checked and they sure enough were not spun..got it back apart and knocked the bearings out and spun them. Waiting on a new front case gasket now before I can go further.

AwdGSX13 08-24-2017 12:12 AM

Re: Mark's Talon
 
Coming along great, looks like youre getting close

mark4g63t 08-26-2017 07:22 PM

Re: Mark's Talon
 
2 Attachment(s)
Thanks Matt, it's coming along at a good rate.

How's this look for timing?

asshanson 08-27-2017 12:07 AM

Re: Mark's Talon
 
Looks ok from the pic, but it's difficult to tell from pics. Only good way is to take a straight edge from center of cam gear bolts and verify the marks line up on both gears.

mark4g63t 09-05-2017 10:51 AM

Re: Mark's Talon
 
Went to start it and got a crank no start. It has fuel and spark, timing is good and I've played with the cas and the plug wires (swapping 1&4 and 2&3) and just doesn't want to start. I may have cooked the ecu because under first startup i saw smoke from under the dash area. After some researching I found out the isc and the injector resistor box have "identical" plugs and if you hook them up wrong you can blow the isc capacitor? In the ecu, although everything on link seems to be reading correctly I will be double checking this. Going to also throw the ecu in a friends eclipse and see if it starts.

mark4g63t 09-08-2017 08:38 AM

Re: Mark's Talon
 
Got it started last night! Going to finish wrapping it up this week and get ready for a test drive. I have the launch control device installed which makes bleeding the clutch a pain, but that's the last major thing to do before test drive.

Have one issue where the isc value keeps dropping. Not sure if it's a bad sensor or ecu related.

mark4g63t 09-11-2017 08:35 AM

Re: Mark's Talon
 
Had a issue where the car would start to climb in RPMs at idle once it got about 160 or so and no matter what I did I couldn't bring it down. The ISCPosition value would start off great but then drop to zero as the car heated up, causing the high idle/ idle surge.
Determined that the ECU was at fault (really my fault).
So new ECU is on the way!

mark4g63t 10-02-2017 10:07 PM

Re: Mark's Talon
 
2 Attachment(s)
New ECU solved my isc problem I was having. Once I got that sorted out I realized that the idle would go up and down, I thought it was a MAP sensor issue and tried multiple sensors. Found out it was a timing table issue, got that fixed.
After it would idle I noticed that the clutch felt like garbage. Threw a new streetlite and 2600 in for now along with the sprung 6 puck disc.
Threw some 205/50r17's I had laying around on the GSX wheels. And took it around the block. Feels great to drive!
Need to figure out a way to mount my front bumper.
Getting tuned soon!

mark4g63t 10-06-2017 01:27 PM

Re: Mark's Talon
 
Drove the car around and turbo started to leak oil from the chra to hotside.
Got some -12 fittings and a new oil pan. Going to upgrade the return from the -10 to -12.

mark4g63t 10-12-2017 06:11 PM

Re: Mark's Talon
 
3 Attachment(s)
About to weld the oil pan bung on and make the hose. Hoping this helps.
The -10 to -12 is a big difference.

mark4g63t 10-16-2017 05:44 PM

Re: Mark's Talon
 
3 Attachment(s)
Time for a tune!

AwdGSX13 10-16-2017 05:47 PM

Re: Mark's Talon
 
Looking good!

asshanson 10-16-2017 07:48 PM

Re: Mark's Talon
 
I would think -10 should be enough, the diameter of the oil exit on the turbo is quite a bit smaller than your -12 line. It's difficult to tell what horizontal/level is in that third pic, hopefully the drain line isn't going uphill at any point. Good luck with the tune!

mark4g63t 10-16-2017 11:18 PM

Re: Mark's Talon
 
It's a slight "uphill" at the fitting of the oil pan but not bad at all. So far so good no leaks. The -10 is smaller than the stock return so a -12 was definitely needed. Excited to see how the tune goes.

Goat Blower 10-17-2017 09:45 AM

Re: Mark's Talon
 
Yeah, I was wondering about how the return line dips below the entrance to the pan, but it seems gradual enough that the weight of the oil will still push it through. Looks good!

Boomdeeze 10-19-2017 08:58 PM

Re: Mark's Talon
 
Good to see it is running! You have to love working the bugs out of a build haha

mark4g63t 10-20-2017 09:41 AM

Re: Mark's Talon
 
3 Attachment(s)
Feels very good. Has a little oil under car but I think it's residual from it leaking before.
Got to get out and take some pics. Needs a tune.

mark4g63t 10-23-2017 09:29 AM

Re: Mark's Talon
 
Got some tuning done last night and going to do some more today. Put some good miles on the engine and its ready for some boost.

mark4g63t 11-07-2017 04:03 PM

Re: Mark's Talon
 
2 Attachment(s)
Tune is almost complete. Keeping it at wastegate pressure for now which is 15psi. Will be turning it up in the spring.
Here are some more pics from the other day when my buddy Nate and I went out.

I also ended up picking up a set of 17x9 wheels that I'll be throwing some Federal 595rsr tires on in the spring in either a 235 or 245.

C3L1CA 11-08-2017 07:48 AM

Re: Mark's Talon
 
Looking good!


All times are GMT -5. The time now is 09:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.